Behandling af hest

Behandling af hest

Uanset om din hest er en højtydende atlet eller bliver brugt til hygge skal den ikke have ondt.

Yder din hest på højt plan skal den sidestilles med en atlet, hvor selv den mindste stramhed eller manglende evne til at sende signaler rundt i kroppen kan have en stor betydning for om I når jeres mål.

Optimering af leddenes bevægelighed

Ved en kiropraktisk behandling optimeres leddenes bevægelighed. Hvert enkelt led i hesten har en ledkapsel. I dette væv er der fyldt med små nerveceller der sender signaler til rygmarven og hjernen. Hvis et led ikke bevæger sig som det skal falder disse celler i “søvn”. Det betyder at hesten lettere overbelaster andre led, muskler eller sener og derfor lettere får en skade. 

Kiropraktisk behandling skal ikke være voldsomt. Det skal derimod udgøres med en lille meget hurtig bevægelse der påvirker så lokalt som muligt. Kiropraktik er et håndværk og det tager lang tid at opnå den rigtige følelse i hænderne og den rigtige hastighed i behandling. En kiropraktisk behandling er ikke at rette skævheder. Leddene sidder ikke skævt eller roteret, men bevægelsen kan være nedsat.

Samarbejde om dig og din hest

Jeg arbejder både med hestens naturlige reflekser, dens muskler og hinderne (fascierne) i hestens krop. Du vil ofte opleve at du instrueres i små øvelser med din hest for at gøre den stærkere. Har du en hest der er i genoptræning efter en skade hjælper jeg dig også gerne med råd og vejledning i hvordan i sammen kan forebygge tilbagefald eller nye skader.

Behandling alene kan dog ikke altid hjælpe hesten. Derfor ser jeg gerne din hest sadlet op når jeg kommer. Finder jeg spændinger i sadellejet og mulige udfordringer med din sadel vil jeg altid henvise dig til sadelmager. Jeg ser også på hestens foderstand og hovstilling som en del af den samlede vurdering af hesten.

Er din hest halt eller har den gentagne problemer vil jeg altid anbefale at du får din hest undersøgt af din dyrlæge og at vi sammen laver en plan for din hest.

Hest

Hjælp din hest med at opnå fri bevægelighed i alle led og opnå bedre præstationer og holdbarhed uanset dit træningsniveau.

rytter

Vil du være en bedre rytter, som giver din hest de absolut bedste betingelser for at præstere? 

Hund

Om din hund hygger sig på sofaen eller en en højtydende arbejds- eller konkurrencehund, skal den ikke have ondt.

Hvem er jeg?

Marie Bro Harley

Jeg har en 5-årig uddannelse som kiropraktor til mennesker fra Syddansk Universitet. Jeg har som den eneste menneske-kiropraktor efterfølgende uddannet mig til heste- og hundekiropraktor på International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i Tyskland.

Kontakt mig

Hvordan foregår behandlingen af en ekvipage?

Grunden til, at navnet er “Equipage Performance” er, at jeg har fokus på hele ekvipagen. Det hjælper nemlig ikke at rette hesten, hvis årsagen til dens problemer findes hos rytteren. Derfor observerer og diagnosticerer jeg grundigt, før jeg begynder nogen form for behandling.

Et eksempel på et forløb hos mig kunne fx se sådan ud: 

Kiropraktik af hest

Først ser jeg hesten med dens udstyr. Du trækker med hesten, så jeg ser den bevæge sig uden rytter.

Kiropraktik af hest

Herefter ser jeg dig ride på hesten i alle tre gangarter. Jeg optager også noget video, så du kan se det bagefter, når vi gennemgår resultaterne.

Kiropraktik af hest

Jeg viser dig hvordan du kan optimere din opstilling på hesten. 

Kiropraktik af hest

Vi gennemgår videoen og snakker om de observationer, som jeg har gjort mig. 

Kiropraktik af hest

Jeg retter og behandler de svagheder, som vi fandt på dig.

Kiropraktik af hest

Du får individuelt tilpassede øvelser, som kan hjælpe med at styrke dine svagheder,

Kiropraktik af hest

Jeg mærker hesten igennem i hele kroppen.

Kiropraktik af hest

Og behandler den, hvis den har behov for det.

Kiropraktik af hest

Herefter skal hesten holde fri i nogle dage.

da_DKDA