Behandling af rytter

Behandling af rytter

Vores heste kan mærke den mindste flue på huden. De kan mærke den mindste lille bevægelse vi laver i sadlen.

Har du helt specifikke øvelser i din ridning der ikke lykkes? Jagter du en lidt højere karakter i rytter opstilling? Gentager din underviser sig selv igen og igen med noget der bliver ved med at være svært? Bliver din sadel redet skæv i stopningen?

At være en god rytter kræver meget

At være en god rytter kræver meget. Ikke blot at vi kan passe og fodre vores heste. Forståelse for at vores krop påvirker vores hest er uhyre vigtigt.

Alle ryttere og alle heste er individer og kræver en individuel løsning. De fleste ryttere har en god balance, men måske du mangler styrken eller koordinationen til at holde den? MEN der kan også være andre årsager til dine udfordringer som rytter. Øvelser kan være en vigtig del, men har du fysiske problemer der gør at du ikke kan udføre dine øvelser korrekt er det vigtigt at dette undersøges og behandles. 

At arbejde med sin rytter krop tager tid. Jeg kan tilbyde en behandlingsplan til både dig og din hest. Dertil kan du få øvelser der passer til dig og den tid du kan afse til det. Du skal ikke bruge unødig tid på forkerte eller urelevante øvelser. Din træning skal optimeres for at du når dine mål. Derfor samarbejder jeg med Fysioterapeut Pernille Ottesen. Sammen hjælper vi dig til at optimere dit sæde og din indvirken på hesten. 

Hest

Hjælp din hest med at opnå fri bevægelighed i alle led og opnå bedre præstationer og holdbarhed uanset dit træningsniveau.

rytter

Vil du være en bedre rytter, som giver din hest de absolut bedste betingelser for at præstere? 

Hund

Om din hund hygger sig på sofaen eller en en højtydende arbejds- eller konkurrencehund, skal den ikke have ondt.

Hvem er jeg?

Marie Bro Harley

Jeg har en 5-årig uddannelse som kiropraktor til mennesker fra Syddansk Universitet. Jeg har som den eneste menneske-kiropraktor efterfølgende uddannet mig til heste- og hundekiropraktor på International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i Tyskland.

Kontakt mig

Hvordan foregår behandlingen af en ekvipage?

Grunden til, at navnet er “Equipage Performance” er, at jeg har fokus på hele ekvipagen. Det hjælper nemlig ikke at rette hesten, hvis årsagen til dens problemer findes hos rytteren. Derfor observerer og diagnosticerer jeg grundigt, før jeg begynder nogen form for behandling.

Et eksempel på et forløb hos mig kunne fx se sådan ud: 

Kiropraktik af hest

Først ser jeg hesten med dens udstyr. Du trækker med hesten, så jeg ser den bevæge sig uden rytter.

Kiropraktik af hest

Herefter ser jeg dig ride på hesten i alle tre gangarter. Jeg optager også noget video, så du kan se det bagefter, når vi gennemgår resultaterne.

Kiropraktik af hest

Jeg viser dig hvordan du kan optimere din opstilling på hesten. 

Kiropraktik af hest

Vi gennemgår videoen og snakker om de observationer, som jeg har gjort mig. 

Kiropraktik af hest

Jeg retter og behandler de svagheder, som vi fandt på dig.

Kiropraktik af hest

Du får individuelt tilpassede øvelser, som kan hjælpe med at styrke dine svagheder,

Kiropraktik af hest

Jeg mærker hesten igennem i hele kroppen.

Kiropraktik af hest

Og behandler den, hvis den har behov for det.

Kiropraktik af hest

Herefter skal hesten holde fri i nogle dage.

da_DKDA