Om

Marie Bro Harley

Uddannet kiropraktor til heste, hunde og mennesker.

Jeg er uddannet menneske kiropraktor fra Syddansk Universitet. Jeg har som den eneste menneske kiropraktor efterfølgende gennemført den dyrlæge eksaminerede uddannelse  til heste og hunde kiropraktor på International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i Tyskland.

Høj faglighed er essentielt for mig og jeg ser gerne et samarbejde med din dyrlæge, din sadelmager, beslagsmed eller andre fagpersoner om dig og din hest. 

I mine år på klinik har jeg specialiseret mig i menneskets motoriske udvikling og hvordan du bedst optimere kroppens funktion. Min drøm har altid været at kunne kombinere min viden om menneskekroppens funktion med hestens funktion. På den måde kan jeg optimere både rytter og hest.

Min helt store passion siden barndommen har været heste. Jeg er selv aktiv dressurrytter og derfor har det også været naturligt for mig at kombinere min viden om mennesket og hesten og se dem som en enhed. 

Jeg har altid arbejdet tværfagligt. I praksis betyder det at jeg ved jeg ikke kan alt. MEN hvis vi alliere os med kollegaer der har specialiseret sig og snakker sammen kan vi nå langt. Jeg tror ikke at en person kan lave en god ekvipage men derimod at vejen til succes er ved at rytteren samler et team omkring sig med underviser, dyrlæge, smed, sadelmager og behandler.

Hest

Hjælp din hest med at opnå fri bevægelighed i alle led og opnå bedre præstationer og holdbarhed uanset dit træningsniveau.

rytter

Vil du være en bedre rytter, som giver din hest de absolut bedste betingelser for at præstere? 

Hund

Om din hund hygger sig på sofaen eller en en højtydende arbejds- eller konkurrencehund, skal den ikke have ondt.

Tværfaglige samarbejder

Jeg har ikke alle løsninger men hvis vi løfter i flok kan vi løfte tungere og sværere opgaver.

Det rigtige team gør underværker

At være rytter er en holdsport. Som rytter skal man ikke vide bedst, men være leder af sit hold man har sat omkring hesten. På holdet skal man bla have en god underviser, en dyrlæge, en beslagsmed, en sadelmager og kropsbehandlere til dig og din hest. 

Jeg indgår gerne i dit team og tilbyder ikke kun sparring med dig som rytter men deler gerne information og viden med andre faggrupper. Derfor ser jeg dig også gerne ride undervisning for at vi sammen med din underviser får en snak om dine og din hests udfordringer. Har din hest været skadet og skal I et genoptræningsforløb eller har den svært ved at komme sig over en skade deltager jeg gerne i tværfaglig sparring med din dyrlæge, smed og sadelmager. Læs gerne om mine faste samarbejdspartner til rytter træning Pernille Ottesen.

Kontakt mig

Hvordan foregår behandlingen af en ekvipage?

Grunden til, at navnet er “Equipage Performance” er, at jeg har fokus på hele ekvipagen. Det hjælper nemlig ikke at rette hesten, hvis årsagen til dens skævheder findes hos rytteren. Derfor observerer og diagnosticerer jeg grundigt, før jeg begynder nogen form for behandling.

Et eksempel på et forløb hos mig kunne fx se sådan ud: 

Kiropraktik af hest

Først ser jeg hesten, mens du trækker den. Så kan jeg se den bevæge sig uden indvirken fra sin rytter.

Kiropraktik af hest

Herefter ser jeg dig ride på hesten i alle tre gangarter. Jeg optager også noget video, så du kan se det bagefter, når vi gennemgår resultaterne.

Kiropraktik af hest

Jeg viser dig hvordan du kan optimere din opstilling på hesten. 

Kiropraktik af hest

Vi gennemgår videoen og snakker om de observationer, som jeg har gjort mig. 

Kiropraktik af hest

Jeg retter og behandler de skævheder, som vi fandt på dig.

Kiropraktik af hest

Du får individuelt tilpassede øvelser, som kan hjælpe med at styrke dine svagheder,

Kiropraktik af hest

Jeg mærker hesten igennem i hele kroppen.

Kiropraktik af hest

Og behandler den, hvis den har nogle skævheder.

Kiropraktik af hest

Herefter skal hesten holde fri i nogle dage.

da_DKDA